SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wszystkie pytania

Siemano przedstawiam swoj plan treningowy na triceps i miałbym ogromną prośbę żebyście napisali czy to dobry paln jesli nie prosiłbym was o jakiss porady Oto moj plan Pompki wasko 3x6 Wyciskanie hantla nad glowe 3x10(chcialbym zastąpić to cwiczenie, cos polecacie?) Francuskie sztanga 3x8 Siudemkowanie(francuskie hantkami) (czy polecacie bardziej np. Jakiś drop set?) Cos o mnie 15 lat Srednio-zaawansowany Waga 70kg Wzrost 180 Mam do dyspozycji lawke, hantle, sztange prosta, I 50 kg talerzy

Dziczek15 16 July 2021
Odpowiedzi udziela:
Ekspert Tomasz Fizjoterapeuta

Przy podmoszeniu i opuszczaniu ręki z góry na dół czuje jak coś mi przeskakuje , przy robieniu planka coś mi strzeliło i już tak mam 2 miesiące ale nie odczuwam większego bolu tylko dyskomfort . Co to oznacza? I gdzie się z tym zgłosić ?

Filip2000 15 July 2021
Odpowiedzi udziela:
Ekspert Tomasz Fizjoterapeuta

Witam Serdecznie od dwóch dni dokucza mi ból mięśnia klatki piersiowej. Robiłam pompki później przesiadłam się na Hammera i po treningu już pod prysznicem czułam dyskomfort i ból w okolicy piersi. Czy odpoczynek 2-3 dni wystarczy? Czy mogłam coś naderwac, boli mnie tylko lewa strona.

LadyG 15 July 2021
Odpowiedzi udziela:
Ekspert Tomasz Fizjoterapeuta

Witam Czy państwo maja odżywki dla biegaczy i co mogą państwo polecić ?

Peszkin 15 July 2021
Odpowiedzi udziela:
Ekspert Inez Mistrzyni Polski

Witam Ogólnie martwi mnie złe samopoczucie, niskie libido, brak chęci do działań, do czegokolwiek, słaba koncentracja, zmęczenie. Wyniki jakie ostatnio zrobiłem jeśli chodzi o hormony Wiek: 33 lata TSH: 2,12 µIU/ml --> norma 0,27 - 4,2 beta-HCG: < 0,2 mIU/ml --> normna 0-2 Testosteron: 459,00 ng/dl --> norma 280 - 800 (wydaje mi się to dość nisko jak na mój wiek, jak czytałem średnia w tym wieku to ok 600, mój tato lat 60 ma wyższy poziom niż ja) Testosteron wolny: 13,23 pg/ml --> norma 9,1 - 32,2 (również wydaje mi się że za niska wartość, znajduje się jednak w dolnych widełkach) Estradiol: 15,40 pg/ml --> norma: 11,3 - 43,2 Prolaktyna: 10,50 ng/ml --> norma: 4,04 - 15,2 Czy jest powód do zmartwienia? Mam umówioną wizytę u endokrynologa. Nigdy nie brałem żadnych sterydów, jedynie kreatynę. Tryb życia normalny - dziennie ok 10 tys kroków, 3x siłownia

Kinab33 15 July 2021
Odpowiedzi udziela:
Ekspert Inez Mistrzyni Polski

Dzień dobry mam pytanie chciał bym wziąść kulturystykę na poważnie i robić po 40 seri na partie i czy to jest możliwe żebym się zdążył zregenorawc trenując 6 dni w tygodniu? Mam 12 lat więc będę mail dużo czasu na regenerację ale czy to wystarczy? Chciał bym to osiągnąć naturalnie i czy jest to możliwe? Ps. Dzięki za każdą pomoc

kubuś12lat 15 July 2021
Odpowiedzi udziela:
Ekspert Tomasz Fizjoterapeuta

Hej wczoraj po serii brzuchów kiedy podnosiłem się z ławki coś strzeliło mi w szyji. Nie mogłem ruszyć głową, jutro mam trening nóg ale przez ten ból nie mogę normalnie funkcjonować. Jak bym w kołnierzu chodził co mogę z tym zrobić? Masować, rozgrzewać? No chodzę jak z kijem

Marcel 15 July 2021
Odpowiedzi udziela:
Ekspert Tomasz Fizjoterapeuta

Witam, zakupilam l carnityne i pisze na opakowaniu, żeby brać jedna tabletkę po przebudzeniu i jedna przed treningiem. Po przebudzeniu tzn na czczo? A co z dniem kiedy nie ćwiczę, wziąć przed obiadem czy po posiłku? Pozdrawiam

Kamila 15 July 2021
Odpowiedzi udziela:
Ekspert Sławomir Farmakolog

Witam . Żona po operacji szczęki może przyjmować tylko płynne pokarmy . Czy mogłaby przyjmować jakiś suplement dla uzupełnienia bilansu kalorycznego i białkowego ? Dostaliśmy propozycje zakupu nutridrinkow ale chciałem również tutaj zasięgnąć informacji . Pozdrawiam

Anonim 15 July 2021
Odpowiedzi udziela:
Ekspert Inez Mistrzyni Polski

Pytanie. Jestem kobieta mam 28 lat , waga 67.Ruchu zero. Jedynie kiedy w pracy musze wstac z krzesla. Chcialabym zredukowac swoja wage. Od 2 tygodniu zaczelam liczyc kalorie i utrzymywalam sie w okolicach 1300 kcal jednak waga stoi w miejscu. Czy moglabym zmniejszyc diete do 1000 kcal. Czy jest to niebezpieczne dla mojego organizmu taka mala ilosc kcal?

Magda 15 July 2021
Odpowiedzi udziela:
Ekspert Inez Mistrzyni Polski
Inez Gorońska Mistrzyni Polski
2069 odpowiedzi
Tomasz Maciołek Fizjoterapeuta
1659 odpowiedzi
Sławomir Ambroziak Farmakolog
401 odpowiedzi
Przemek Górynowicz Zawodnik IFBB
301 odpowiedzi
Mariusz Żaba IFBB PRO
255 odpowiedzi
Łukasz Pszczołowski Zawodnik IFBB
164 odpowiedzi
Agata Bugorska Trener personalny
142 odpowiedzi
Sebastian Szmit Trener Personalny
79 odpowiedzi