Witaj!
Rozumiem, że liczysz kalorie i białko i dostarczasz go więcej niż 2,5 g na każdy kilogram masy ciała, gdyż jest to wartość, którą niekoniecznie warto przekraczać w okresie budowania masy mięśniowej.
Jednak nawet nieco większe ilości (3-3,5 g białka na każdy kilogram masy ciała) nie wiążą się z żadnymi negatywnymi skutkami w sensie wpływu na zdrowie lub samopoczucie. Tak duże dawkowanie polecane jest natomiast w okresie redukcji tkanki tłuszczowej.
Faktycznie zakwaszenie organizmu może się pojawić, jeśli Twoja dieta jest uboga w warzywa (szczególnie te liściaste) i owoce.
Oczywistym jest, że ciężko trenujący sportowcy potrzebują dużych ilości białka dla wzrostu mięśni i regeneracji, jednak duże ilości nie stanowią problemu, jeśli dobrze zaplanujemy swoją dietę.
Kiepskie samopoczucie może wynikać z wielu różnych czynników. Jednak, przede wszystkim przeanalizuj swoją dietę, nie pomijaj w niej warzyw i koniecznie poświęć kilka chwil na lekturę poniższego artykułu.
Na koniec jeszcze dodam, że problem zakwaszenia w organizmie można rozwiązać w bardzo prosty sposób, a służą do tego bardzo wygodne suplementy, jak np. ALKAGEN od firmy OLIMP. https://sklep.sfd.pl/Olimp_Alkagen-opis26237.html#opis
Nie bardzo wiem, co miałeś na myśli, porównując kreatynę do białka, ale tutaj nie zachodzi żadna relacja i nie tędy droga.