Witaj!
Każde białko serwatkowe zbudowane jest z tych samych aminokwasów i każde pochodzi z tego samego surowca, czyli mleka. Niewielu producentów wyszczególnia na etykiecie tzw. aminogram. Nie jest to w jakikolwiek sposób przydatne, ale faktycznie może robić wrażenie.
Różnice między poszczególnymi białkami?
Produkt marki Olimp jest mieszanką białek mleka, gdyż znajdziesz koncentrat białka serwatkowego (WPC) oraz izolat białka serwatkowego (WPI). Natomiast pozostałe produkty zawierają wyłącznie WPC.
Kolejna różnica polecam na tym, że produkt marki Olimpu występuje najczęściej w wersji smakowej, a dwa pozostałe produkty dostępne są tylko w wersji naturalnej, czyli tzw. PURE.
https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_WPC_80_Pure_Protein-opis39228.html
Jeśli rozglądasz się za produktami naturalnymi, bez słodzików i barwników, to ciekawą opcją jest izolat marki ALLNUTRITION.https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Isolate_Protein-opis33551.html
Ewentualnie jeśli Twój wybór wynika z tego, że białka smakowe są dla Ciebie zbyt intensywne, to zawsze możesz kupić dwa produkty: produkt o smaku naturalnym i smakowym i mieszać je pół na pół. Uzyskana w ten sposób kompozycja będzie z pewnością delikatniejsza w smaku. Ja także jestem fanką białka WPC 80 PURE od marki SFD i z czystym sumieniem mogę je polecić, jednak ja nie pije go samego w formie szejka, tylko dodaje do płatków owsianych, a na górę dosypuję kilka maliny, truskawek lub owoców które akurat mam pod ręką. Warto spróbować!