Witaj!
Bardzo dobrze, że pytasz, a ja z chęcią odpowiem na wszystkie Twoje pytania.
W przypadku robienia masy mięśniowej, jak i w każdym innym celu numerem jeden zawsze jest określenie zapotrzebowania oraz proporcji makroskładników. W prosty sposób możesz to zrobić, używając najlepszego w sieci kalkulatora, który znajduje się w serwisie PoTreningu.pl
https://potreningu.pl/kalkulatory/bmr
Numerem dwa w kontekście zdrowia i jakości osiąganych efektów, jest wybór odpowiednich produktów. Zapewne znasz powiedzenie, że kalorie to nie wszystko, gdyż nie ma wątpliwości, że produkty przetworzone zupełnie inaczej oddziaływają na nasz organizm, niż produkty o niskim stopniu przetworzenia, mimo teoretycznie tej samej zawartości kalorii.
Trzecim czynnikiem, który akurat Ciebie dotyczy, jest smakowitość potraw. Nie wyjdziesz ze swoich problemów, jeśli produkty w Twojej diecie nie będą smaczne i podporządkowane Twoim gustom smakowym. Na tym etapie ten punkt ma szczególną wagę, a nie jest on tak istotny u osób z wilczym apetytem i osób, które nie mają problemów z przybieraniem na wadze.
Naleśniki o składzie, który podałeś, w kontekście powyższego można uznać za dopuszczalny wybór, jednak nie można opierać na nich swojej diety. Dieta musi być różnorodna, a nie monotonna. Myślę, że jeśli zjesz takie naleśniki 3-4 x w tygodniu, to taką częstotliwość możemy uznać za optymalną.
Jeśli będziesz szukał przykładowych diet na masę (trudno mi powiedzieć ile kalorii będziesz musiał spożywać według kalkulatora, bo to musisz uwzględnić), to kilka znakomitych propozycji ułożonych przez panią dietetyk, znajdziesz w dwóch poniższych opracowaniach.
Jeśli szukasz inspiracji na super smaczne posiłki, to być może zainteresuje Cię dział kuchnia SFD.
https://www.sfd.pl/art/Fitkuchnia-c10/